In the heart of Molise, 700 meters above sea-level, this family-run farm grows extra-virgin olive oil, cereals, fruit and, of course, wine. It’s the Tintilia’s natural habitat. Thanks to altitude this wine gains freshness and
flavour intensity. The Tintilia 2013 almost won: red rose and melted chocolate enrich the taste, tannins result very refined on the palate. The sip is wide and smooth and its flavour and acidity refresh the ending savoury taste.
Roberto De Stefano, oenologist, and his wife Magda achieved their aim and grow crops leaved by Roberto’s father Remo.
Leather and coffee characterize the Tintilia 2012.
VERSIONE ITALIANA: Nel cuore del Molise a settecento metri sul livello del mare troviamo questa tradizionale azienda agricola, con coltivazione di olio extravergine, cereali, frutta, ortaggi e, naturalmente, anche vino. Qui la Tintilia trova il suo habitat naturale: l’altitudine gli dona freschezza e intensità di frutto. L’annata 2013 sfiora la finale per un soffio: ricca di note di cioccolato fuso e rosa rossa, al palato i tannini sono elegantissimi e il sorso è ampio e morbido, con sapidità e acidità che rinfrescano un finale molto sapido. Obiettivo raggiunto per Roberto De Stefano, enologo, che, assieme alla moglie, gestisce con amore la terra che il padre Remo gli ha lasciato. Caffè e cuoio dolce segnano la Tintilia 2012.